Nyt tulee tässä samalla ensimmäinen koiraesittely, kun haluan hehkuttaa mummokoiran hyviä uutisia. Kolmisen viikkoa sitten Winskulla tulehtui silmä pahasti ja eläinlääkäri sanoi suoraan: "näkö on silmästä mennyttä, mutta yritetään pelastaa silmä, koska kyseessä on niin vanha koira, että silmänpoisto ei ole vaihtoehto"

Nyt ollaan kellontarkasti tiputeltu silmään kortisonitippoja 4 krt/pv, samalla peläten pahinta ja toivoen parasta. Viikon jälkeen mummo alkoikin jo piristyä sekä vastustella tippojen laittoa ja olin varoivaisen toiveikas. Tänään oli eläinlääkärillä lopputarkastus ja saatiin hyviä uutisia: silmä on täysin parantunut! Voi tätä ilon ja onnen päivää <3

Winskulla on hieman "erioikeuksia" meidän porukassa johtuen hänen mummoudestaan ja hyvin omalaatuisesta luonteestaan. Tänään käytiin yhdessä piknikillä ennen eläinlääkäriin menoa :)

13775490_10153997369613371_4920785982493

Winsku tuli meille alunperin 3 vuotiaana kolmeksi viikoksi hoitoon ja sillä tiellä mummo on edelleen yli kymmenen vuotta myöhemmin :) Meidän ensimmäinen tipsumme Fanny oli silloin pentu ja Fannyn kasvattaja kysyi, että voisinko ottaa Winskun meille kolmeksi viikoksi eli juoksujen ajaksi hoitoon. Tein silloin yötyötä ravintolassa ja Winsku oli pennulle niin hyvä kaveri, että pyysin Winskulle "jatkoaikaa" hoidossa. Fanny ei sitten osannut enää ollenkaan olla yksin ja Winskun hoitoaika vaan venyi ja venyi ja samalla meidän perhe suoraan täysillä rakastui tähän koiraan <3 Lopulta tehtiin Winskun entisen omistajan kanssa paperiasiatkin kuntoon ja Winsku oli meidän ikioma.

Winsku on koko meilläoloaikansa ollut pomo koirien keskuudessa ja hyvin rautaisella otteella johtaa laumaansa. Hän on hyvin oman arvonsa tunteva matriarkka.Luonteeltaan Winsku on vähän sellainen itsepäinen tättähäärä ja juuri se tekee hänestä niin kovin rakkaan. Winsku on tehnyt kahdet pennut ennen meille tuloaan ja emovaisto on todella vahva, Winsku onkin ollut mummona ja apuhoitajana kaikille meillä syntyneille pennuille. Myös yhden kissapentueen mummon roolin Winsku omaksui, kun meillä oli löytöeläinsuojan kautta tullut, metsään jätetty kesäkissa kotihoidossa tekemässä ja hoitamassa pennut. 

Todella terveen elämän Winsku on elänyt, nuorempana tuli kolme kertaa juoksujen perään virtsatulehdus, kerran murtui varvas ja viime syksynä tuli sarveiskalvoon haava, mutta muuten ei ole tämän rouvan kanssa tarvinnut eläinlääkärillä juosta kuin rokotuksilla ennen tätä silmätulehdusta. Viimeisen puolen vuoden aikana Winsku on kuuroutunut ja nyt on siis enää toisessa silmässä näkö tallella, mutta hyvin on mummo sopeutunut näihin juttuihin. Iän myötä vauhti on hidastunut, mutta vielä jaksaa vupeltaa mukana kolmen kilometrin lenkin. Winsku täytti 14 vuotta 16.7.2016, alla oleva kuva on otettu syntymäpäivänä:

13728902_10153965365523371_7589266906256